Treceți la conținutul principal

Vrei să ştii dacă eşti infectat cu virusul Covid-19? Cu testul rapid antigen de la medplaza.ro în 10 minute afli rezultatul!

Cu siguranţă fiecăruia dintre noi îi place să îşi viziteze rudele şi prietenii pentru a socializa (un element absolut necesar mai ales în aceste vremuri când multe persoane lucrează în regim home office), pentru a sărbători o zi de naştere sau pentru a fi alături de cei dragi de Paşte, Crăciun, 8 Martie, Valentine's Day etc. Având în vedere situaţia actuală şi pandemia iscată în jurul coronavirusului, toţi am devenit mai reticenţi şi ne gândim de două ori înainte de a trage cheia pe uşă şi de a pleca de acasă. 

"Dacă sunt pozitiv şi îmi voi infecta bunicii care au probleme respiratorii/cardiace?", "Dacă sunt asimptomatic şi îmi voi îmbolnăvi prietenii?", sunt doar două dintre întrebările la care mintea ne-a zburat cel puţin o dată de când a început pandemia. Ce-i drept, cred că multora ni s-a întâmplat să batem în retragere după ce am analizat mai bine situaţia şi am apelat la a doua soluţie, aceea de a ne aşeza confortabil pe canapea şi de a da un telefon celor dragi sau de a ne vedea într-un video call. Dar nimic nu se compară cu o îmbrăţişare puternică sau cu socializarea face to face. Însă lucrurile sunt mai uşoare decât am putea crede, iar soluţia este la îndemâna fiecăruia dintre noi. 


Cum poţi petrece sărbătorile în siguranţă alături de cei dragi


Dacă vreţi să petreceţi alături de cei dragi fără griji şi fără a rula prin minte 10 întrebări pe secundă de tipul: "Dar dacă sunt infectat şi îi voi îmbolnăvi şi pe ceilalţi...", este bine să vă testaţi. În felul acesta, daţi dovadă de RESPONSABILITATE - arătaţi că sunteţi interesat de sănătatea celor din jur şi în al doilea rând, pentru liniştea voastră aveţi în câteva minute rezultatul: negativ (ceea ce indică faptul că aveţi undă verde la vizite) sau pozitiv (ceea ce indică faptul că aveţi covid şi trebuie să staţi în izolare o perioadă fără a intra în contact cu alte persoane). 

Așa cum recomandă și autoritățile române este foarte bine să te testezi împotriva coronavirusului înainte de a petrece împreună cu familia și rudele sărbătorile sau alte evenimente notabile din viaţa fiecăruia dintre noi.

Medplaza.ro, un site online care importă şi comercializează consumabile şi echipamente medicale de calitate, pune la dispoziție un tip de test care se numeşte test rapid antigen - cel mai nou tip de testare, singurul test rapid care detectează virusul COVID-19. De precizat faptul că, testul antigen poate indica infecția în faza acută a bolii. Acest lucru este valabil și pentru persoanele fără simptome, dacă infecția este activă, TIMPUL DE TESTARE fiind de doar 10 minute.

În ceea ce mă priveşte, dintotdeauna am avut oroare de spitale. Mai ales în perioada aceasta când sunt atât de multe cazuri, pentru mine clar nu este o soluţie să merg într-un spital pentru a mă testa. Perioada lungă de aşteptare (programarea) care îmi poate influenţa şi da peste cap planurile, aglomeraţia din spital unde se perindă persoane infectate şi care creşte posibilitatea de a contacta virusul, toate aceste lucruri m-au determinat să caut o alternativă, o cale mai uşoară la care să am acces, iar acea soluţie este testul rapid antigen.


Cum se face testarea rapidă cu testele antigen?


Ei bine, testul rapid antigen este compus dintr-un kit de testare pe care îl poţi achiziţiona şi pe care îl poţi folosi pentru a te testa chiar la tine acasă. Da, sună cât se poate de real. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmăreşti cu atenţie instrucţiunile şi să urmezi paşii din cel mai confortabil locşor al casei tale, cu toţi muşchii corpului relaxaţi. 😊 Pare greu de crezut? Procedura de testare se face prin prelevarea unei secreții nazo-faringiene cu ajutorul unui tampon sterilizat, este rapidă, fără dureri și eficientă. 

De exemplu, testul rapid COVID-19 Antigen Realy Tech se comercializează în seturi de câte 5 bucăţi, iar cutia cu kitul de testare de la Medplaza.ro conține: 

- 5 soluţii tampon individuale
- 5 dispozitive de testare
- duză cu filtru
- tub de extracţie
- suport tub
- tampon de extragere a probelor.

Testarea se face foarte simplu, nu este motiv de panică nici pentru cei mai fricoşi dintre fricoşi și este explicată pas cu pas în filmuleţul pe care îl veţi găsi redat mai jos:

Ba mai mult, zilele trecute, din dorinţa de a merge în vizită la sora mea pentru a sărbători ziua ei de naştere, mi-am făcut înainte cu câteva ore un astfel de test. Nimic mai simplu. După ce am urmărit instrucţiunile pas cu pas, am trecut la introducerea tamponului sterilizat în cavitatea nazală şi am tamponat de mai multe ori pentru a colecta secreţiile nazale, proces care nu a fost deloc dureros. În cel mai rău caz ce puteţi simţi este o mică jenă.  În câteva minute am avut rezultatul, care a fost negativ şi care nu a putut decât să mă bucure. În felul acesta, am putut să merg la sora mea, iar pe lângă cadou, i-am strecurat şi ei un test rapid antigen pentru a se testa şi pentru a sărbători în linişte.


Cât costă testul rapid antigen și de unde se poate procura?


Cât suntem dispuşi să plătim pentru sănătatea noastră? O întrebare pe care mi-am adresat-o de multe ori în momente cheie ale vieţii mele. Deseori, suntem tentaţi să renunţăm la o testare în detrimentul unor lucruri materiale pe care în momentul respectiv le considerăm prioritare. Cu timpul, însă, am ajuns la concluzia că aş fi dispusă să plătesc oricât doar să ştiu că sunt sănătoasă.

Testul antigen comercializat de medplaza.ro se poate achiziţiona online la un preţ foarte mic, accesibil oricui dacă este să ne gândim la preţul testului PCR pe care nu putem să spunem că şi-l permite toată lumea. Pe site veţi găţi oferte mega avantajoase, pachete conţinând 5 sau 25 de bucăţi. 

Aşadar, doar câţiva zeci de lei vă costă biletul de voie care vă duce direct în braţele bunicilor sau în mijlocul familiei de sărbători. Rămâne să trageţi concluzia dacă este un preţ prea mare sau mic pentru momentele valorose petrecute alături de cei dragi.


Care sunt avantajele unui test rapid antigen


Avantajele testului rapid antigen sunt:

 ✓ Este cel mai nou tip de testare coronavirus;
 ✓ Poate indica infecția în faza acută a bolii;
 ✓ Poate indica infecția și la persoane fara simptome, dacă infecția este activă;
 ✓ Rezultat în 10 minute;
 ✓ Specificitate relativă: >99.9%;
 ✓ Sensibilitate: 96,17%;
 ✓ Acuratețe:  98,79%;
 ✓ Tipuri de testări: tampon nazo-faringian / tampon oro-faringian.

Suficiente avantaje astfel încât să intraţi pe site pentru a comanda nişte teste pentru voi şi pentru apropiaţi, aşa-i?

Ce spun medicii  despre testele rapide antigen?


Nu v-aţi convins încă? Dacă sunteţi sceptici şi aveţi nevoie de confirmarea unor specialişti că testele rapide antigen sunt cu adevărat eficiente, trebuie să ştiţi că medicii români susţin folosirea lor.

Iată ce a declarat Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara pentru Adevărul referitor la aceste teste care pot fi soluţia fiecăruia dintre noi de a duce o viaţă normală: „Testul rapid este un test care se face pentru a depista persoanele care sunt pozitive la virusul SARS-CoV2. Principalul avantaj este că se face mai repede decât un PCR, dar este şi mai ieftin. 

[...] Este o modalitate bună de a tria rapid pacienţii, se foloseşte în unităţile de urgenţă, tocmai ca să existe eficienţă în direcţionarea pacienţilor într-un compartiment sau altul, COVID sau non-COVID“. *

De asemenea, Peter Lewis, medic în Melbourne, Australia, susţine că aceste teste rapide antigen sunt de un real ajutor. Iată ce a declarat pentru publicaţia news.com.au: "Testele pot fi făcute oriunde: aeroport, hoteluri, secţii de poliţie... Acest test este mult mai rapid decât testul PCR utilizat la nivel global care durează ore sau zile pentru a obţine un rezultat. Se poate face oriunde şi pe oricine şi obţineţi rezultatul în doar câteva minute - este exact ca un test de sarcină". **


În loc de concluzii


Sărbătorile şi momentele marcante din viaţa noastră se petrec în familie, alături de cei dragi. Respectând regulile de igienă şi dezinfectare şi realizând un test antigen rapid pentru verificarea periodică, în 10 minute avem  rezultatul. Fiţi prudenţi şi responsabili! Viaţa are prioritate! 



Sursă foto: medplaza.ro, arhiva personală

* Sursă articol: https://adevarul.ro/locale/timisoara/testul-rapid-coronavirus-reporni-lumea-spune-despre-medicul-virgil-musta-1_5fd601e35163ec4271dfd1f9/index.html

** Sursă articol: https://www.news.com.au/lifestyle/health/health-problems/melbourne-doctor-pushes-antigen-rapid-covid19-test-in-australias-fight-against-coronavirus/news-story/d0a281e70115d3806865f726dace4c56


Comentarii