Treceți la conținutul principal

Cum ne protejăm dispozitivele de infractorii cibernetici? Ponturi de care ar trebui să ţii cont & de ce este important să avem instalat un antivirus

A trecut aproape un an de când sunt "izolată la domiciliu", iar munca de la birou s-a mutat acasă, mai exact în sufragerie, de unde îmi desfăşor activitatea zilnică. Pentru că după terminarea orelor de lucru doream să fac şi ceva pentru mine, constructiv şi care să mă scoată puţin din rutina zilnică obositoare, după o absenţă de aproape şapte ani am reînceput să scriu pe blog şi în felul acesta am putut din nou să mă implic în diverse campanii online. Acest lucru a însemnat multă documentare pe diverse site-uri, multe schimburi de mail-uri cu zeci de persoane şi scris articole fără număr pe care de obicei le păstrez în drafts până la publicare.

De multe ori, aveam insomnii noaptea gândindu-mă: "Dacă articolul meu în care am investit ore de scris dispare din drafts?" sau "Mâine e deadline-ul, dacă nu mi se mai aprinde laptopul?" sau "Dacă voi fi sabotată de infractori cibernetici?". Nu este greu de intuit de ce mă nelinişteau aceste gânduri având în vedere că în această perioadă atacurile cibernetice s-au înmulţit. Hackerii se folosesc de ce ştiu ei mai bine ca să spargă conturi şi să acceseze informaţii personale, iar noi trebuie să fim atenţi şi să ne protejăm cât putem device-urile.


Cum ne protejăm dispozitivele de infractorii cibernetici?

De foarte mult timp, ţin cont de 3 reguli de aur atunci când vine vorba de securitatea laptopului meu care mă ajută în felul acesta să îmi protejez munca.

1. Nu deschid niciun ataşament primit de la adrese de mail necunoscute, mai ales dacă mail-ul este gol şi nu conţine informaţii suplimentare.

2. Parolele mele conţin în jur de 20 de caractere şi combinaţii de litere, cifre, semne speciale, deci nu sunt parole uşor de ghicit.

3. Protecţie sigură cu ajutorul unui antivirus de calitate.


Totodată, iată mai jos o serie de bune practici care ar mai trebui luate în considerare pentru a-ţi proteja device-urile:
  • Reînnoiește datele de acces și verifică dacă laptopul e configurat corespunzător;
  • Folosește un serviciu de VPN;
  • Nu amesteca ce e personal cu ce e în scop de serviciu;
  • Depistează tentativele de înșelătorie, fii atent la mesajele care par suspicioase;
  • Respectă procedurile standard în regim work-from-home;
  • Nu permite aplicațiilor să colecteze date care nu au de-a face cu funcționalitatea aplicației;
  • Activează autentificarea în doi pași.

Bitdefender  - soluţia salvatoare împotriva viruşilor informatici

De exemplu,  Bitdefender ne oferă o soluție de securitate cibernetică astfel încât device-urile noastre să fie protejate. Bitdefender Total Security oferă protecție completă pentru dispozitivele Windows, macOS, Android și iOS, în timp ce Antivirus Plus și Internet Security sunt destinate dispozitivelor cu Windows, iar Antivirus for Mac celor macOS. Indiferent de dispozitivul utilizat, soluția de securitate se instalează rapid, are un impact redus asupra resurselor dispozitivului nostru și oferă o protecție ridicată.

Un lucru foarte important de menţionat, Bitdefender are un antivirus gratuit, pe langă suitele de securitate plătite.


De ce Bitdefender Antivirus Free Edition?

Antivirus gratuit, extrem de rapid!

Bitdefender Antivirus Free Edition este uluitor de rapid, gratuit și include caracteristicile esențiale de protecție de care are nevoie orice computer cu Windows.
✔Se descarcă și se instalează în câteva secunde, funcționează la viteză maximă fără a-ți încetini PC-ul.
✔Ideal pentru gaming, editare foto și video și aplicații care consumă multe resurse.
✔Protecție puternică integrată într-o soluție cu impact redus.

Cum se compară Bitdefender cu alte branduri de securitate cibernetică

Cea mai bună protecție împotriva infectărilor
(pe o scală de la 0 la 6, 6 fiind cel mai înalt nivel de protecție)

Cel mai redus impact asupra performanței
(pe o scală de la 0 la 6, 6 fiind cel mai redus impact)

Bazat pe tehnologie premiată

Detecția online a amenințărilor
Bitdefender Antivirus Free Edition folosește detecția comportamentală pentru a monitoriza îndeaproape aplicațiile tale active. Atunci când detectează ceva suspect, acesta ia măsuri imediat.

Scanare de viruși și eliminarea programelor malware
Motoarele puternice de scanare asigură detectarea și eliminarea tuturor programelor periculoase în timp real, de la viruși, programe de timp worms si Trojans, până la ransomware, atacuri de tip zero-day, rootkits și spyware.

Un paznic puternic și silențios pentru calculatorul tău cu Windows

Bitdefender Antivirus Free Edition este un antivirus care îți va ţine întotdeauna spatele. Utilizează o abordare minimalistă pentru a-ți proteja calculatorul cu Windows împotriva tuturor atacurilor cibernetice, indiferent dacă ești un profesionist în domeniul tehnologiei sau nu.
✅Scanare viruși la cerere și la accesare, care rulează în fundal;
✅Protecție antivirus esențială pentru calculatoare personale și de jocuri;
✅Fără scanări care consumă timp, fără încetiniri bruște ale sistemului, fără reclame din senin.

Protecție gratuită împotriva fraudelor pe Internet

Anti-phishing
Cum îți poți păstra în siguranță parolele și naviga în continuare fără constrângeri? Nimic mai simplu: Bitdefender Antivirus Free Edition detectează și blochează în mod implicit site-urile de phishing care pretind să fie sigure pentru a-ți fura datele.

Antifraudă
Dacă ajungi vreodată pe site-uri periculoase, sistemul nostru de filtrare avansată detectează comportamentul suspect al paginilor web și se asigură că datele tale financiare sensibile nu cad în mâinile hacker-ilor.


Bitdefender TOTAL SECURITY - un antivirus pentru tine şi apropiaţii tăi


Bitdefender Total Security îți oferă cea mai bună protecție anti-malware pentru Windows, macOS, IOS şi Android împotriva amenințărilor electronice pentru toate sistemele de operare importante.

Care sunt beneficiile?

Protecția imbatabilă de la Bitdefender, cu multiple niveluri de securitate, îți menține dispozitivele în siguranță, departe de amenințările noi sau existente.
  • Protecţie completă în timp real a datelor: Putere absolută cu cea mai eficientă soluție împotriva programelor periculoase disponibilă în prezent. Bitdefender Total Security combate toate tipurile de amenințări electronice, de la viruși, viermi și troieni la ransomware, exploit-uri de tip ziua zero, rootkit-uri și programe spion. Datele tale și confidențialitatea ta sunt în siguranță.
  • Prevenire ameninţări reţea: Bitdefender Total Security oprește atacurile înainte ca acestea să înceapă. Noile tehnologii bazate pe informațiile despre amenințările cibernetice (threat intelligence), care sunt incluse în această soluție, pot analiza și identifica activitățile suspecte la nivel de rețea și pot bloca exploit-urile sofisticate, adresele URL asociate programelor malware și rețelelor de tip botnet, precum și atacurile de tip „brute force”.
  • Advance Threat Defense: Bitdefender Total Security folosește o tehnică denumită detecție comportamentală pentru a monitoriza îndeaproape aplicațiile active. În momentul în care detectează ceva suspect, acesta ia măsuri imediat pentru a preveni infectările.
  • Evaluarea vulnerabilităţilor: Scanează pentru a identifica breșele de securitate și vulnerabilitățile cu un singur click. Bitdefender verifică PC-ul tău pentru a identifica orice software neactualizat și vulnerabil, actualizări de securitate Windows care lipsesc și setări de sistem potențial nesigure, indicând cea mai bună metodă de remediere.
  • Prevenirea atacurilor Web: Tehnologia noastră de filtrare se asigură că nu ajungi niciodată pe un site care îți poate pune în pericol siguranța. Află dacă rezultatele tale de căutare pot fi accesate în siguranță înainte de a da click pe un link. Bitdefender Total Security blochează de asemenea toate linkurile infectate cunoscute.
  • Anti - Phishing: Fraudele online sunt în creștere, însă protecția noastră avansată împotriva atacurilor de tip phishing menține cu ușurință pericolele la distanță. Bitdefender Total Security detectează și blochează site-urile care par a fi sigure dar sustrag informații financiare, cum ar fi parolele sau numerele cardurilor de credit.
  • Antifraudă: Sistemul nostru de filtrare avansată te avertizează de fiecare dată când accesezi site-uri care ar putea încerca să te fraudeze.
Soluția de securitate Bitdefender reacționează imediat la amenințările malware fără a compromite performanța sistemului tău.
  • Autopilot: Bitdefender Autopilot este conceput pentru a acționa ca "Asistent de securitate" și pentru a-ți oferi informații detaliate cu privire la securitatea sistemului tău. Autopilot îți poate recomanda acțiuni cu privire la securitate, corelate cu cerințele sistemului tău și cu modul de utilizare a acestuia.
  • Reţea Globală de Protecţie: Majoritatea operațiunilor de scanare au loc în cloud, astfel încât impactul asupra resurselor locale este practic inexistent. Acest lucru înseamnă că viteza și performanța sistemului nu sunt afectate. Confidențialitatea fișierelor tale rămâne mereu protejată: Bitdefender nu scanează conținutul fișierelor tale, nu le încărcă și nu le stochează niciodată în cloud.
  • Profile joc, film, lucru: Bitdefender Total Security detectează atunci când te joci, lucrezi sau urmărești un film și nu te deranjează cu solicitări inutile. Astfel, te poți concentra pe ceea ce este important. În funcție de activitatea pentru care utilizezi dispozitivele, Bitdefender oprește temporar ferestrele pop-up, reglează setările vizuale și întrerupe temporar activitățile mai puțin importante care rulează în fundal pentru a-ți permite să te bucuri la maximum de dispozitivul tău.
  • Măreşte viteza de operare a dispozitivelor: Îmbunătățește viteza și performanța dispozitivelor tale cu funcția Optimizare rapidă.
  • Modul baterie: Această caracteristică economisește inteligent durata de funcționare a bateriei pentru laptopuri și tablete reglând setările sistemului, precum afișajul, răcirea sistemului, actualizările acestuia și conectivitatea Bluetooth.
Protecția completă Bitdefender are grijă de confidențialitatea ta online și de informațiile tale cu caracter personal.
  • Bitdefender VPN: Cu Bitdefender VPN nu mai trebuie să-ți faci griji în legătură cu confidențialitatea ta pe internet. Îți protejează prezența online prin criptarea întregului trafic pe internet. Bitdefender Total Security include până la 200 MB de trafic zilnic criptat pentru dispozitivele tale pe Windows, Android, macOS și iOS.
  • Anti-tracker: Extensia Anti-tracker blochează tracker-ele care colectează datele tale și îți permite să vizualizezi și să gestionezi aceste informații pentru fiecare site pe care îl accesezi. Păstrează confidențialitatea datelor tale de navigare și îmbunătățește performanța prin încărcarea mai rapidă a paginilor web.
  • Monitorizare microfon: Te ajută să redobândești controlul asupra propriilor dispozitive. Utilizează-l și vei putea controla ce aplicații au acces la microfonul dispozitivului tău și când anume.
  • Protecţie cameră web: Protejează-ți confidențialitatea și evită scurgerile de date provenind de la camera web. Funcția Protecție cameră web te notifică atunci când aplicațiile încearcă să acceseze camera web și îți permite să blochezi accesul neautorizat.
  • Tranzacţii bancare online sigure: Efectuează operațiuni bancare și cumpărături online dintr-un browser unic, dedicat, care îți protejează tranzacțiile pentru a preveni frauda. Bitdefender Safepay™ poate acum completa automat câmpurile de plată cu detaliile cardurilor de credit.
  • Antifurt: Bitdefender Total Security include instrumente eficiente împotriva pierderii sau a furtului pentru tableta sau laptopul tău Windows, accesibile de la distanță de oriunde în lume prin intermediul contului tău Bitdefender Central.
  • Evaluare securitate reţele Wi-Fi: Evaluează securitatea rețelei tale Wi-Fi și a routerului tău, indiferent de unde te-ai conecta.
  • Portofel: Securizează-ți parolele, informațiile referitoare la cardul de credit și alte date confidențiale într-un seif cibernetic pentru a le accesa cu ușurință oricând ai nevoie de ele. Administratorul de parole îți oferă opțiunea de completare automată a formularelor online și chiar îți recomandă parole sigure.
  • Ştergere definitivă fişiere: Utilizează acest instrument pentru a șterge definitiv un fișier și pentru a nu lăsa nicio urmă că ar fi existat vreodată pe PC-ul tău.
Dacă doriţi să achiziţionaţi pachetul Bitdefender TOTAL SECURITY, trebuie să ştiţi că licenţa este valabilă un an pentru 5 dispozitive şi beneficiaţi de o reducere de 55%. Ba mai mult, există un pachet şi pentru 10 dispozitive, iar reducerea este de 56% din preţul iniţial. Dacă puneţi în balanţă beneficiile unui antivirus în comparaţie cu decizia de a nu proteja laptopul sau calculatorul personal, veţi trage singuri concluzia.

“Produsul anului” în ultimii zece ani

Bitdefender are cel mai mare scor pentru protecție și performanță la testele efectuate de organizația internațională independentă de testare AV-TEST, menținându-și supremația pentru al patrulea an consecutiv. Bitdefender a fost desemnat Produsul Anului 2017 și Produs Extraordinar de Securitate al anului 2018 de către AV-Comparatives, a primit trei premii Alegerea Editorului din partea PC MAG și un premiu pentru Cel mai bun produs din partea Tom’s Guide, alături de multe alte distincții.

Cu Bitdefender, beneficiezi de cele mai inovatoare tehnologii care anticipează, previn, detectează și remediază chiar și cele mai recente amenințări cibernetice, oriunde în lume.



Voi cum vă protejaţi device-urile şi ce antivirus folosiţi?

Sursă foto & info: https://www.bitdefender.ro/

Comentarii