Treceți la conținutul principal

Cum arată bucătăria anului 2021? Cu o super hotă FABER - sigură, elegantă, cu un design unic!

Fără doar şi poate bucătăria este cel mai important loc din casă, locul unde gătim, unde descoperim savorile, acel spaţiu unde luăm masa împreună cu familia şi unde ne reunim după o zi la lucru. Este locul unde creativitatea nu lipseşte deloc, iar preparatele gătite cu mare trudă, dintre cele mai diverse şi alese sunt degustate şi apreciate de cei dragi.

Pentru a avea o bucătărie practică, designul şi eficienţa electrocasnicelor joacă un rol esenţial. Fie că vă place stilul modern, rustic sau industrial, o bucătărie nu înseamnă doar mobilă din lemn. Fără un cuptor bun, un frigider, o plită sau un aragaz şi o hotă care să ne scape de mirosurile pe care nu le vrem răspândite prin toată casa, nu ne putem desfăşura activitatea şi nu vom obţine preparatele pe care ni le dorim.


Cum arată bucătăria anului 2021

Bucătăria anului 2021, din punctul meu de vedere este acel spaţiu în care ar trebui să te regăseşti şi unde să intri de fiecare dată cu drag. Un loc bine organizat, compartimentat, unde poţi găsi lucrurile de care ai nevoie cu ochii închişi, aprovizionată cu tot necesarul şi dotată cu aparatură care să ne facă activitatea în bucătărie mai uşoară. 

De exemplu, ce ne-am face fără un cuptor care nu indică temperatura? Îmi aduc aminte şi acum de cuptorul din cărămidă la care bunica, în copilăria mea, cocea cozonacii. Trebuia să stea mereu cu ochii aţintiţi pe el ca nu cumva să se ardă, mai ales că investea timp cu orele până să prepare aluatul şi să îl lase la dospit. Să nu mai spun de cuptorul mamei de la aragaz care avea un buton, fără gradaţie. Trebuia să te rogi să nimereşti temperatura bună pentru a nu scoate plăcintele carbonizate.

Odată cu trecerea timpului, lucrurile au evoluat şi funcţiile electrocasnicelor au fost şi sunt îmbunătăţite permanent pentru a ne facilita munca. E totul mai simplu acum când indicaţiile de pe cutia de pizza îţi arată că trebuie să o laşi 15 minute la 200 de grade în cuptor, iar din două mişcări de buton, ai selectat totul şi fix când timpul de coacere a trecut, cuptorul te atenţionează printr-un piuit prelung că poţi să te pregăteşti de masă, aşa-i? Să nu mai spun de o plită bună care în câteva secunde îţi încălzeşte apa şi atinge punctul de fierbere. Cât timp aşteptam înainte, la clasicul aragaz pe care toată lumea cred că l-a avut cândva în case, să fiarbă apa? Cred că răspunsul îl cunoaşte toată lumea: câteva minute, în condiţiile în care butonul era rotit la capacitate maximă, la flacără cea mai mare.

Să ne mai amintim de mirosurile mâncărurilor care ajungeau în toate camerele, de uşile şi geamurile pe care le ţineam cu orele deschise în plină iarnă pentru a aerisi încăperile? Numai gândul că vei afuma iar pereţii te făcea cumva parcă să baţi în retragere. Dar iată că tehnologia a avansat şi acum putem să ne bucurăm de beneficiile unei hote de calitate care să absoarbă toate mirosurile neplăcute din încăpere. 

Într-o bucătărie modernă, hota trebuie să îmbunătățească stilul, să se contopească armonios cu celelalte elemente și să fie perfect funcțională, de aceea, alegerea hotei potrivite este un lucru care nu poate fi neglijat.

Cum arată bucătăria anului 2021? Modernă şi organizată, dar mai ales, deţinătoare a unei hote Faber. Din dorinţa şi nevoia de a găsi cea mai potrivită hotă, am ajuns să aflu mai multe informaţii despre Faber - un producător pentru care designul, tehnologia și calitatea sunt cele mai importante elemente, reușind de-a lungul timpului să transforme hota dintr-un accesoriu umil de mobilier într-un element esențial din echipamentul de bucătărie – sigur, elegant și funcțional.


Hote de perete

Hotele Faber pun accent pe design şi sunt lucrate în cel mai mic detaliu. Hotele de perete sunt cu siguranţă printre cele mai des întâlnite în bucătării. În nuanţe de alb, gri sau negru, ele se pot integra fără probleme în orice tip de bucătărie aţi avea.

Recunosc că am rămas impresionată de hota Grèxia care este confecționată dintr-o ceramică din porțelan, un material pe cât de dur, pe atât de elegant, care imită aspectul marmurii naturale, asociată instantaneu cu calitățile de curățare ușoară și durabilitate excelentă. Stilul său pur și liniile decisive sunt de asemenea imposibil de ratat. 

Care sunt avantajele hotei Grèxia?

Difuzorul Energy - oferă rezultate excelente în ceea ce priveşte eficienţa energetică;
Lampa Led garantează o iluminare perfectă cu un consum de numai 3 waţi;
✅Vine la pachet cu o telecomandă;
✅Reduce sunetul perceput cu 25%;
✅Activează aspiraţia maximă pe o perioadă limitată, pentru a satisface nevoi speciale.

Hote încastrate în corpuri suspendate

Aceste hote reprezintă o variantă discretă şi totodată dau o notă de eleganţă şi de mister încăperii.
Atenţia mi-a fost acaparată de hota INCA LUX 2.0. În cazul în care ai o bucătărie modernă, ţi-ai dori să ai această hotă la tine acasă. Echipată cu aspiraţie perimetrală, hota Inca Lux este un produs extrem de funcţional, în care luxul şi tehnologia se îmbină elegant în corpul suspendat de bucătărie.
Care sunt avantajele?

✅Hota este conectată la plită datorită butoanelor de control integrate în plita Faber;
Difuzorul Energy - oferă rezultate excelente în ceea ce priveşte eficienţa energetică;
Lampa Led garantează o iluminare perfectă cu un consum de numai 3 waţi;
✅Alarmă de saturare a filtrului;
✅Vine la pachet cu o telecomandă;
✅Reduce sunetul perceput cu 25%;
✅Ventilator la distanţă: acest motor poate fi mutat într-o locaţie la distanţă în locuinţă;
✅Activează aspiraţia maximă pe o perioadă limitată, pentru a satisface nevoi speciale.

Hote tip INSULĂ

Aceste tipuri de hote sunt ideale dacă aveţi plita încorporată în insulă. La prima vedere ai putea crede că e un candelabru, dar nu, de fapt este o hotă cu un design aparte care nu face decât să absoarbă aburii şi mirosurile de mâncare.

Mai există şi hote INSULĂ de tip UP & DOWN. Particularitatea lor este că oferă confort maxim datorită telecomenzii prin care hota coboară uşor pe plită crescând eficienţa. 
Hota Odette nu are cum să nu îţi rămână întipărită în minte. În nuanţe de negru mat sau gri mat, cilindrul perfect care înconjoară inima hotei Odette de ultimă generație adaugă o notă de stil contemporan inconfundabil oricărei bucătării.
Care sunt avantajele?

✅Hota este conectată la plită datorită butoanelor de control integrate în plita Faber;
✅Oprire cu întârziere;
Difuzorul Energy - oferă rezultate excelente în ceea ce priveşte eficienţa energetică;
✅Permite reînnoirea continuă a aerului, cu zgomot imperceptibil pentru urechea omului;
Lampa Led garantează o iluminare perfectă cu un consum de numai 3 waţi;
✅Vine la pachet cu o telecomandă;
✅Reduce sunetul perceput cu 25%;
✅Activează aspiraţia maximă pe o perioadă limitată, pentru a satisface nevoi speciale.

În cazul în care vorbim de Hota Odette PLUS, aceasta are o îmbunătăţire, şi anume, hota coboară uşor pe plită crescând eficienţa. 

Hote încastrate în mobilier

Elegante şi discrete, dau o tonalitate de mister încăperii, iar întrebările de tipul: "Nu ai hotă în casă?", "Dar unde îţi este hota?", să nu vă mire dacă vi le vor adresa musafirii.

Hota FABULA PLUS - Prezentând un corp interior integrat în hotă, cu un motor care controlează ridicarea şi coborârea panoului orizontal configurat pentru aspiraţie, Fabula îşi dezvăluie privirii doar partea sa cea mai flexibilă şi compactă. Când hota este oprită, panoul dispare, lăsând la vedere panoul cu comenzi tactile pe panoul subţire din sticlă, care creează o suprafaţă omogenă cu plita. O bară LED iluminează suprafaţa de gătit, creând un colţişor intim şi extrem de funcţional.
Care sunt avantajele?

Difuzorul Energy - oferă rezultate excelente în ceea ce priveşte eficienţa energetică;
✅Oprire cu întârziere;
✅Permite reînnoirea continuă a aerului, cu zgomot imperceptibil pentru urechea omului;
Lampa Led garantează o iluminare perfectă cu un consum de numai 3 waţi;
✅Vine la pachet cu o telecomandă;
✅Reduce sunetul perceput cu 25%;
✅Activează aspiraţia maximă pe o perioadă limitată, pentru a satisface nevoi speciale;
✅Alarmă de saturare a filtrului;
✅Ventilator la distanţă: acest motor poate fi mutat într-o locaţie la distanţă în locuinţă.


În loc de concluzii...


Hota a devenit indispensabilă din orice bucătărie modernă. Pentru confortul, siguranţa noastră este absolut necesară în orice casă. Având-o în bucătărie putem găti cu mai multă libertate tot ce ne dorim fără să ne gândim că vom afuma pereţii sau că petele de grăsime se vor răspândi peste tot, ba din contră, aerul se va păstra curat, la fel şi bucătăria.

De ce nu ar trebui să ne lipsească o hotă din casă?
  • Avem libertatea de a găti orice preparat: Gătitul cărnii/legumelor la grătar nu mai reprezintă o problemă atunci când ai o hotă şi poţi să îţi iei gândul de la faptul că mirosul va persista câteva zile în bucătărie pentru că este absorbit instant.
  • Confort în timpul gătitului: Aburul şi mirosurile devin istorie cu o hotă bună care are putere mare de absorbţie.
  • Aerul din locuinţă este îmbunătăţit considerabil: Hota împiedică împrăştierea fumului, grăsimii, aburilor în bucătărie, evacuându-le.
  • Controlează excesul de căldură: În timpul gătitului, mai ales a celui îndelungat, se degajă multă căldură, lucru care se resimte din plin mai ales în bucătăriile mici. Cu ajutorul ventilaţiei, hotele reduc temperatura şi o menţin constantă.
  • O bucătărie mai curată: Aburul cu particule de grăsime care se degajă atunci când gătim duce la depunerea pe mobilierul din bucătărie a unui strat de reziduuri, lucru care poate fi evitat prin pornirea hotei pe tot parcursul gătitului şi menţinerea ei deschise pentru încă 10 minute după ce am închis aragazul/plita.


Sursă foto: https://www.faberspa.com/ro/


Comentarii