Treceți la conținutul principal

Viața în câteva cuvinte


    Ce înseamnă viața pentru mine? Uneori este atât de greu să rezum esența acestui cuvânt. Dedesubturile lui sunt mult prea pătrunzătoare iar radacinile lui mult prea adânci. Viața înseamnă zboruri pe culmile fericirii și salturi în hăul durerii, trădare și iertare, fericire și tristețe, speranță, succese și eșecuri, aventură, iubire, dezamăgire, proporție și simetrie, soare și furtună, credință, copilărie, adolescență, tinerețe, maturitate, bătrânețe, amar și dulce, victorie și înfrângere, timp, nisipul din clepsidră, îmbrățișări pătimașe și puternice, dor, distanță și apropiere, curaj și lașitate, naivitate, regrete, divinitate.
     Viața nu se rezumă doar la a fi fericit sau nefericit. Înseamnă mai mult decât atât. Fiecare zi pe care o trăim e o altă filă de poveste pe care o adăugăm la propriul nostru scenariu. În fond, toți cei care trecem prin lumea asta, suntem niște actori grăbiți, oameni preocupați mai mult de trecerea timpului decât de propriile dorințe. Cu câtă ironie ne tratează soarta... azi ești fericit și simți că toată lumea e a ta, te simți stăpânul propriului destin, iar mâine adaugi stropi de amărăciune în încercarea de a desena propria durere. Printre lacrimi sau zâmbete, în fiecare zi mai scriem câte un capitol. 
    Fericirea? E un semn de carte pe care îl ascundem des printre paginile vieții noastre. Mereu suntem în căutarea ei. Uneori devine un diamant atât de rar și greu accesibil...


Comentarii