Treceți la conținutul principal

Mare, Soare, Gaudi, Barcelona... Ole!


Cine nu își dorește o vacanță de vis la Barcelona?

Despre Barcelona

Despre Barcelona putem vorbi oricât. Europa găzduiește multe orașe frumoase, însă Barcelona rămâne un oraș înzestrat cu o cultură plină de vitalitate, expresia unei continue voințe de reînnoire, un amestec stilizat de limbaje, oameni, epoci și culturi. Barcelona este un lăcaș al artelor, evidențiindu-se mai ales prin construcțiile care reflectă avangarda arhitecturală.

Barcelona - orașul tuturor posibilităților 

Dacă vrei să admiri munții, peisajele pitorești, să mergi la plajă, să te plimbi printr-un oraș vechi, să dai o fugă prin muzee iar noaptea să ieși în cluburi moderne, mergi la Barcelona!

Motivele pentru care aș vrea sa vizitez Barcelona!

  • El Poble Espanyol este un mic sat care reproduce caracteristicile caselor tradiționale din Spania. Aici există și o fundație socială unde se pot admira adevărate opere de artă. Lucrările lui Miro, Picasso, Tapies și alți pictori spanioli sunt expuse în acest loc.

http://www.perfecttravelblog.com/Poble_Espanyol_By__Kaboldy.jpg
  • Castelul Montjiuc, situat pe dealul cu același nume, oferă o panoramă încântătoare asupra orașului. Denumirea acestei zone se traduce prin "Dealul Evreilor". Castelul Montjiuc este o fortăreață în formă de stea și adăpostește un muzeu militar unde se află colecții de arme vechi, machete și planuri ale Barcelonei. 


http://www.way2barcelona.com/travel-guide/wp-content/uploads/2010/04/castell-de-montjuic-3.jpg
  • Sagrada Familia reprezintă capodopera neterminată a lui Antoni Gaudi, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Barcelona. De mai bine de o sută de ani se lucrează la această catedrală, preconizându-se că în 2041 lucrările se vor finaliza. Doar dacă veți ajunge la Sagrada Familia, veți putea descifra misterul zvonului conform căruia catedrala pare construită din orașe. 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/Sagrada_Familia_01.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Park_G%C3%BCell_02.jpg
  •  Parcul Guell este construit pe un deal de pe care poate fi admirat întregul oraș. Parcul conține structuri de piatră uimitoare și clădiri fascinante. La intrarea în parc se află un dragon ornat în diferite culori și care a devenit o emblemă a orașului Barcelona. Sculpturile frumoase, băncile din mozaic multicolor, construcțiile interesante și unice, reflectă stilul lui Gaudi. 


  • Acvariul din Barcelona Este considerat unul dintre cele mai importante expoziții de animale marine din Europa datorită colecției impresionante. Vizitatorii curajoși se pot aventura prin tunelul cu rechini. Pești pirania din Amazon, caimani și peste douăzeci de specii de pinguini pot fi admirați doar aici.

http://www.atractii-turistice.com/wp-content/uploads/2011/02/74456.jpg
  • Oamenii și atmosfera
   Foarte mulți turiști vizitează această metropolă. În zonele centrale, lumea se plimbă pe stradă până târziu. Multe restaurante și baruri pun la dispoziția turiștilor mâncăruri tradiționale și nu numai. Localnicii sunt primitori și bucuroși că pot schimba impresii cu turiștii.

Fiind fascinată de istoria dar și de cultura orașului, nu aș ezita să vizitez câteva dintre cele mai faimoase muzee din Barcelona.
  • Muzeul Etnologic se ramarcă datorită lucrurilor aduse de marinarii catalani în timpul călătoriilor lor de explorare a Lumii Noi.
  • Muzeul Militar
  • Muzeul Fotbalului
  • Palatul Național
  • Muzeul Joan Miro
Frumusețea orașului poate fi admirată în orice anotimp. Un concediu la Barcelona te poate ajuta nu doar să te relaxezi, ci să și cunoști cultura acestui oraș superb! Având în vedere că Barcelona are o climă mediteraneană, iernile nu sunt atât de reci, iar verile sunt perfecte pentru plimbările pe țărmul Mediteranei, și pentru drumeții.
Cum suntem în anotimpul de primăvară și vara se apropie cu pași repezi, un pachet cu Charterul de Costa Brava reprezintă o posibilitate de a îmbina un concediu de relaxare cu unul de vizitare  a orașului. 
Agenția de Turism Paralela 45  este una dintre cele mai serioase agenții de turism din România. Așa că dacă  te hotărăști să pleci la Barcelona, nu ezita să apelezi la această agenție!

Vamos a Barcelona!


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013!



Comentarii

  1. Sa nu uitam de Casa Battlo care pare rupta din basm. Pe mine ideea de mare, soare si vacanta ma doare prea tare in acest moment, tocmai pt.ca mai e mult si mai sunt multe pana la vara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, și eu mă gândesc la vară. Am devenit obsedată de mare!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu