Treceți la conținutul principal

ELEGANTINE - LUX ȘI RAFINAMENT!

 
În esență, arta este cea mai profundă expresie a creativității umane. Dacă am privi mai mult cu ochii minții, am descoperi frânturi de artă în tot ce ne înconjoară și în tot ceea ce facem. Prin modul său de manifestare, arta poate fi considerată și o formă de cunoaștere a sinelui, a celui care creează din nimic, este o formă de exprimare a gândurilor, a ceea ce simți. 
Există o legătură strânsă între artă și joc. Cu cât lucrează mai mult, artistul începe să-și iubească propria creație, își investește în ea nu doar timp, ci și sentimente, trăiri. Arta a luat ființa datorită dorinței artistului de a le încânta celorlalți văzul, auzul, sufletul, de a-i face pe oameni să se refugieze în ei înșiși, de a le dovedi că întotdeauna există o alternativă.
Arta este o aventură într-o lume necunoscută, care poate fi explorată doar de cei dispuși să își asume riscurile, este o oglindă în care fiecare vede ce gândește, este o oglindire a talentului, este expresia libertății.  Prin artă îți poți concretiza sentimentele, poți da frâu liber trăirilor, te poți reinventa. Să ne gândim la un pictor care are în față o pensulă, câteva culori și o coală de hârtie. Din momentul în care pensula înmuiată în culoare atinge albul hârtiei, totul începe să prindă viață, se creează o poveste iar pictorul dă naștere artei.

     Arta este un lux sau luxul este o artă?


Pentru mine arta este un lux, iar când vorbesc de lux mă refer la bun gust, la multitudinea de trăiri pe care o poți simți doar având în față o operă de artă. Arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe alții să vadă, este expresia imaginației, un pas de la ceea ce este evident spre ceea ce este ascuns, tainic.
Arta nu include doar muzica, dansul, teatrul, literatura, cinematograful, include tot ce ne înconjoară, fiind prezentă peste tot, în tot ce este frumos dar și urât. Este greu să ne imaginăm o istorie a omenirii fără artă, oricât de greu ne este să o definim. Sublimă, enigmatică, abstractă, relativă, transcedentală, unică, frumoasă, este o parte din noi.
Pentru mine arta înseamnă creativitate, o modalitate de a-mi exprima trăirile, posibilitatea de a evada într-o altă dimensiune, este una dintre puținele metode de metamorfozare.
Arta este un lux pentru că presupune curaj, curajul de a exprima ceea ce gândești, ceea ce simți. Miracolul artei este acela de a reactualiza amintiri. Arta este tot ce ne inspiră. Și mă refer la faptul că ne ajută să trăim o altă viață, să respirăm, să privim și să simțim într-un alt mod. Ne insuflă un vis.
Elegantine este tărâmul unde arta este la ea acasă. Cu Elegantine poți descoperi ce înseammnă arta, rafinamentul, bunul gust, setea de cunoaștere, dar și neștiutele căi ale picturii, modei, filmului, teatrului, arhitecturii.
Arta este reverie, frumusețe, contemplare și meditație, viață, îmbogățire lăuntrică, regăsirea sinelui, mister, simetrie și armonie.

Redescoperă-te alături de Elegantine!

     

                                                                                   Articol scris pentru Superblog Spring 2013!

Comentarii

  1. Oare avem arta pentru ca adevarul sa nu ne ucida, cum spunea cineva?
    Imaginea cu ouroborosul mereu o gasesc extrem de sugestiva si totodata plina de mister: foarte "de efect" alegerea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, eu cred că și adevărul e o artă. Cum am și spus, dacă privim mai mult cu ochii minții, peste tot putem vedea frânturi de artă.

      Ștergere
    2. Asa ar parea. Si totusi la ce adevar ucigator se referea cel care a spus (aproape in nebunie) asta?

      Ștergere
    3. :))) Păi, să spui adevărul mereu nu e o artă? Având în vedere că primează minciuna, a devenit o raritate!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu