Treceți la conținutul principal

FIORII CELEI DINTÂI IUBIRI


       Dragul meu,

     A trecut atâta timp de când nu te-am mai văzut, de când nu ne-am vorbit încât îmi este greu să aștern aceste cuvinte acum. Prezența ta încă o simt în tot ce mă înconjoară, în lucruri, în suflet, în trandafirul uscat, pe care îl păstrez alături de toate amintirile strânse în Jurnal. Am fost atât de diferiți, dar totuși atât de identici. Uneori mi-e dor de tine, mi-e un dor tăios. De fiecare dată, când pot, încerc să-l acopăr cu uitare. Iar când nu pot, mă întorc la clipele cele mai frumoase petrecute împreună, la cuvintele mele, ale tale, la speranțe și promisiuni. Împreună am încercat să reinventăm fericirea. Mai ții minte ce ne-am propus în ziua aceea frumoasă de 1 august pe malul mării? "Nici o zi fără un zâmbet", asta am promis. Și culmea, am respectat ritualul mult timp după acest episod. Interesant este că mi-a intrat în reflex, întocmai ca o persoană care odată intrată în inima ta cu greu poate fi scoasă. Am râs și am plâns împreună, ne-am bucurat de realizările fiecăruia și  ne-am sprijinit ori de câte ori celălalt a avut nevoie. Ai fost prietenul și confidentul meu. Ți-am încredințat toate secretele, mi-ai dat sfaturi și întotdeauna m-ai îndrumat să iau deciziile cele mai bune. Și acum îmi aduc aminte de nopțile albe îngreunate de priviri copleșitoare, pline de iubire, petrecute sub cerul înstelat. Ne uitam după stele căzătoare și de fiecare dată ne puneam câte o dorință. Cu tine, pentru prima dată, am încălcat regulile jocului. Am gândit cu voce tare fiecare dorință în speranța că se va împlini și pentru a-ți arăta că toate gândurile mele pornesc și se îndreaptă doar către tine. 
  Tu m-ai învățat ce este dragostea. Să-ți spun acum, după atâta timp, ce a însemnat ea pentru mine. Încredere, sinceritate, devotament, fidelitate, inima pe care ți-am așezat-o pe tavă. Au fost clipe frumoase de care îmi aduc aminte cu drag. Un capitol minunat care va rămâne în inima mea pentru totdeauna, o poveste simplă, inocentă, o iubire pură. Păcat că unele lucruri se termină mult prea devreme. Distanța ne-a îndepărtat pentru totdeauna. Deciziile le luăm uneori rațional, fără să ne gândim că și inima are un cuvânt greu de spus. Și nu rămâi decât cu întrebările, cu urme de regret. Mereu te întrebi "Ce s-ar fi întâmplat dacă...?". Întotdeauna am crezut că iubirea e veșnică și că nimic nu poate rupe și distruge legătura puternică dintre noi.   Sunt sigură că în adâncul sufletului tău, ești conștient că am trăit mai mult decât o simplă iubire. Ne-am completat reciproc, am fost suflete pereche.

http://www.nemira.ro/damen-tango/sapte-povesti-de-dragoste--2133
       Pentru mine, ai fost cea mai frumoasă poveste. Prima mea iubire. Și cum toate poveștile au un final mai mult, sau mai puțin plăcut, și a noastră și-a scris finalul. Cât de mult greșesc persoanele care spun că "Ochii care nu se văd, se uită". Sentimentele se intensifică pe măsură ce fiecare zi trece, iar dorul devine din ce în ce mai greu de suportat. Niciodată ceea ce trăiesc azi, nu este identic cu ce am trăit ieri sau cu ce o să trăiesc mâine. 
        În speranța că m-ai uitat și că acum ești în sfârșit fericit, îți trimit toate gândurile mele bune. 


       Cu mult drag, o fată care te-a iubit!




Articol scris pentru Spring superBlog 2013!

Comentarii

  1. Mi-ar placea sa primesc sau sa daruiesc asa ceva, desi "nu prea se mai poarta"(de fapt, fara "prea").

    Pentru o clipa mi-am imaginat ca ar putea fi si o scrisoare catre Divinitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, putem să fim așa cum vrem noi. Eu evit să mă pliez la ceea ce există în jurul meu. Mi-am impus să trăiesc după propriile reguli!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu