Treceți la conținutul principal

Dacă...

Cum ar fi fost dacă astăzi aș fi plecat cu 10 minute mai devreme decât de obicei? Ce s-ar fi întâmplat dacă plecam mai devreme sau mai târziu? Cum ar fi fost să spun ce cred atunci când am tăcut? Cum ar fi fost și ce s-ar fi întâmplat dacă nu mă grăbeam?
Ni se întâmplă de multe ori să ne adresăm astfel de întrebări retorice care uneori duc la plictis, exasperare și oboseală, tocmai pentru simplul fapt că răspunsurile se lasă așteptate. 
Te-ai gândit vreodată că nimic nu e întâmplător pe lumea asta? Am ajuns la concluzia că tot ce ne înconjoară funcționează conform și datorită legii compensației. Ce dai exact acel lucru primești. Oferi zâmbet, primești zâmbet, oferi ură, primești ură!
Te-ai gândit că dacă astăzi nu ai fi pierdut autobuzul, ziua ta poate nu ar fi decurs așa cum credeai? Te-a frământat vreodată gândul că ai spus ceva ce nu trebuia să spui? Inconvenientul este că nu poți da timpul înapoi, poți doar să remediezi lucrul respectiv, să-l îmbunătățești. Te-ai gândit vreodată care este rolul   fiecărei persoane pe care ai cunoscut-o la un moment dat? Te-ai gândit vreodată de ce viața este uneori atât de cruntă cu noi?  De ce ne scoate în cale persoane de care ne atașăm pentru ca mai târziu să le pierdem? Sau de ce în viața noastră apar persoane care ne vor răul, ne invidiază, care ne rănesc, ne spulberă visele și ne fură speranța? 
  Fiecare dintre noi s-a gândit cel puțin o dată. 
 
 
  "Cum ar fi fost daca...?"

Comentarii