Treceți la conținutul principal

MESAJ DIN VIETNAM

"Unul dintre cele mai bune romane scrise de Danielle Steel."
                                                                            Daily News


În această carte se regăsesc toate elementele necesare unui roman de succes. Danielle Steel reconstituie cu măiestrie atmosfera din timpul războiului și felul în care atât de multe vieți au fost schimbate pentru totdeauna.
În anii 1960, la Universitatea Berkley, Paxton Andrews  trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu cel pe care-l consideră jumătatea ei, un student la Drept pe nume Peter. 

“De mică învățase că nu e bine să iubești pe cineva cu toată inima. Învățase cât de periculos poate fi să iubești un om care să însemne totul pentru tine, ca apoi să se termine în câteva clipe.”
Intrigile mamei lui Paxton nu o opresc să plece în California, la studii, departe de familia care nu i-a purtat de grijă niciodată.
Consider că nu noi alegem cărțile ci ele ne aleg pe noi. Din multitudinea de cărți pe care am avut-o în față am ales această carte care m-a pus în fața unor situații limită. Interesul mi-a fost stârnit mai cu seamă de traiectoria dureroasă a destinului uman.
Peter este trimis să lupte pe frontul din Vietnam unde este ucis. Momentul despărțirii este unul extrem de emoționant: "O ținu mult timp pe mama lui în brațe. Ai grijă mamă...te iubesc. Ea ar fi vrut să cadă în genunchi și să urle la gândul că fiul ei este trimis în război, dar dădu din cap curajoasă, îl sărută printre lacrimi și apoi strânse mâna soțului până aproape îi rupse degetele, în timp ce Peter își lua rămas bun de la Paxton. Te iubesc...ai grijă de tine. Apoi se întoarse și dispăru în clădirea cenușie".
După cumplita pierdere pe care a suferit-o, Paxton devine corespondent de război pentru un ziar din San Francisco, o adevărată jurnalistă  într-o lume mult prea violentă și nemiloasă. Paxton suferă enorm și vrea să afle ce se întamplă cu adevărat în Vietnam, să privească dezastrul cu ochii ei. Ea descrie de la faţa locului tragediile ce se petrec în Saigon în rubrica ei, “Mesaj din Vietnam”, care se bucură de un foarte mare succes în SUA. În timp ce se luptă să supravieţuiască  se îndrăgosteşte de un căpitan, Bill. Dragostea dintre cei doi nu este însă de durată, și ca o ironie a sorții, Steel își îngroapă din nou un personaj. Durerea este starea dominantă a acestei cărți. Deși Paxton își promite că nu va mai iubi niciodată se îndrăgostește pentru a treia oară- de Tony. Acesta este dat dispărut în misiune dar după doi ani se vor regăsi și vor rămâne împreună.  Deși Paxton părăsește Vietnamul definitiv și pleacă în California, o parte din sufletul ei va rămâne pentru totdeauna îngropat acolo.
La scurt timp după ce cei doi se regăsesc războiul se  termină.
MESAJ DIN VIETNAM este o  carte deosebită în care suspansul, iubirea, frica, durerea construiesc imagini greu de crezut și conturat.


Comentarii

Trimiteți un comentariu