Treceți la conținutul principal

Castana.ro - platforma shopaholicilor pasionaţi de smart shopping

Castana.ro

Recunosc, nu există plăcere pe lumea asta mai mare decât să cumpăr haine şi încălţăminte la reducere. Întotdeauna fac investiţii cu cap şi dacă am un articol preferat mai scump care depăşeste bugetul, mi-l pun în coş şi aştept valul de reduceri. 

Faţă de anii trecuţi şi având în vedere contextul pandemiei, mi s-a părut că anul acesta au fost mai multe perioade de reduceri, cu atât mai bine pentru noi, vânătorii de articole la preţ mic. Cine poate spune STOP când vine vorba de haine şi încălţări reduse? Un locşor în dulap se găseşte oricând pentru o nouă rochie, un palton, o geantă, un pulover sau o pereche de cizme. Ba mai mult, în perioadele promoţionale merg pe premisa: De ce să dau banii pe un produs la preţ întreg când cu aceiaşi bani pot cumpăra două sau mai multe articole vestimentare - mai ales că se apropie Crăciunul şi trebuie să fim darnici şi cu apropiaţii, nu-i aşa? Nu în ultimul rând, recunosc că mă gândesc la două aspecte când fac cumpărături: îmi bucur sufletul cumpărându-mi ceea ce îmi place şi totodată contribui la menţinerea economiei pe linia de plutire - pentru că şi online-ul are nevoie de susţinere.

Un alt avantaj al cumpărăturilor online este că poţi să faci shopping stând comod pe canapea savurând o cană cu ceai, analizând în detaliu ofertele şi materialele din care sunt făcute produsele. Nu mai trebuie să îmi pun masca şi să încep să parcurg kilometri prin magazine ca mai apoi, atunci când ajung acasă, să constat că nici măcar nu am cumpărat ce mi-am propus. 


Organizare înainte de toate! Sfaturi pentru cumpărături 


De obicei, de Black Friday, atunci când cumpăr cadouri pentru toate cunoştinţele pentru a le oferi de Crăciun, ţin cont de nişte reguli pe care doresc să le împărtăşesc cu voi pentru o mai bună organizare şi gestionare a situaţiei - poate, poate vă vor fi de folos. 

Notaţi persoanele cărora vreţi să le oferiţi cadouri şi eventual adăugaţi câteva notiţe despre ce şi-ar dori să primească sau ce consideraţi că le-ar plăcea să primească.

Este important să ştiţi de la început câţi bani sunteţi dispuşi să cheltuiţi pentru fiecare cadou în parte. Trebuie să menţionez că în această perioadă încă sunt foarte multe reduceri, aşa că dacă aveţi puţin timp să alocaţi căutărilor, cu siguranţă veţi găsi articole la preţuri pentru toate buzunarele.

Intervine stresul, presiunea timpului şi riscaţi să nu mai acordaţi timp detaliilor şi să cumpăraţi tot ce vă cade la mână fără a mai ţine cont de vreo preferinţă.

Mi s-a întâmplat de multe ori ca în perioada apropierii reducerilor să îmi salvez la favorite sau în coş produse de care uitam complet şi m-am trezit de nenumărate ori cu stoc 0 pentru că nu prea aveam cum să gestionez situaţia de pe zece site-uri în acelaşi timp. Asta până când am aflat de Castana.ro şi de shopping-ul inteligent prin care salvez timp preţios, energie şi bănuţi. 


Ce este Castana.ro şi cum funcţionează?


Castana.ro este un hub, o platformă de reduceri lansată de un grup de antreprenori timișoreni, care funcţionează ca un Black Friday tot anul şi unde oamenii sunt cei care promovează și decid valoarea ofertelor descoperite online sau offline. Fondatorii au descoperit pentru prima dată acest tip de proiect în timp ce locuiau în străinătate. Le-a placut sentimentul de a reuşi sa economiseşti cu ajutorul comunităţii care te ţine la curent cu ofertele bune sau care evaluează eventualele reduceri pe care lumea le postează, după cum chiar ei spun. 

Practic, pe Castana.ro veţi găsi tot ce vă doriţi: de la haine, încălţăminte, accesorii, jucării, electronice, cărţi şi până la diverse servicii - cum ar fi cele financiare şi asigurări. Este locul ideal de unde puteţi achiziţiona cadouri pentru toată familia.

Castana.ro

Numele "Castană", nu este unul deloc întâmplător. Într-o discuţie pe care am avut-o cu fondatorii, aceştia au lămurit aspectul denumirii pe care au dat-o platformei: "Ne-am dorit să folosim o expresie locală destul de puternică și de relevantă în zonă. Aici, "castană" înseamnă, în limbaj relaxat, un pont, o ofertă, o reducere atât de tare, încât n-ai cum să nu te simți norocos că ai dat peste ea. Iar o castană fierbinte este și mai bună, pentru că e o ofertă care-i de nerefuzat și e clar că trebuie dată repede mai departe, că nu rămâne mult așa. Pornind de la această expresie, a fost construit universul de pe Castana.ro, cu reduceri "fierbinți" sau "reci" și cu oferte peste care poți să dai la tot pasul".

Cum funcţionează? Practic, orice membru al comunității poate să înscrie aici o ofertă găsită online sau în magazinele fizice, iar ceilalți membri au posibilitatea să-i ofere un vot pozitiv sau negativ. Asta face ca rating-ul ofertei, exprimat prin grade, să o facă să devină mai "fierbinte" sau mai "rece". Într-un final, ofertele cele mai reci vor ieși cu totul de pe platformă, lucru care le garantează oamenilor că vor găsi aici doar oferte validate și relevante.

Un alt avantaj este că membrii platformei pot discuta între ei, pot adăuga comentarii la ofertele care îi interesează și pot vota ofertele care li se par cele mai bune. Pe scurt, platforma le oferă membrilor următoarele funcționalități:

🌰Înregistrare simplă în mai puţin de 1 minut.

Castana.ro

🌰Posibilitatea de a adauga promoţii pe care ceilalţi membri ai hub-ului le vor vota printr-un sistem bazat pe grade drept "fierbinte" sau "rece". 

🌰Dacă oferta are un termen limită de valabilitate, va fi însoțită și de un timer, pentru ca ceilalți să știe cât timp mai au la dispoziție.

🌰Poţi filtra rapid produsele pe baza unor categorii prestabilite în funcţie de secţiunea care te interesează.

Castana.ro

🌰 Poți salva ofertele ca favorite și le poți accesa oricând extrem de ușor.

🌰Ai vizibilitate și asupra prețului întreg, dar și asupra reducerii aplicate.

🌰Poți observa rapid dacă o ofertă este expirată, deoarece este marcată corespunzător.

🌰Există o funcţie de căutare a produselor care te ajută să vezi rapid dacă produsul pe care îl doreşti a fost adăugat în platformă.

🌰La orice ofertă propusă, membrii platformei pot comenta, face observații sau pot pune întrebări, pentru a fi siguri că au înțeles până la capăt cum să profite de ofertă.

🌰Posibilitatea de abonare la newsletter-ul săptămânal pentru a primi direct în inbox cele mai tari 15 oferte din fiecare categorie: cele cu peste 50% reducere, cele care costă sub 50 de lei și cele mai "fierbinți", adică cele mai votate de către comunitate.

Castana.ro


Te înscrii, contribui şi câştigi!

În perioada 10 noiembrie – 10 decembrie 2021, primii 50 utilizatori înscriși pe Castana.ro, care contribuie cu minim 10 oferte apreciate de comunitate (minim 10 voturi pozitive), vor primi automat un voucher în valoare de 50 ron pentru cumpărături efectuate pe platforma eMAG. Un start bun pentru cadourile de Crăciun, nu-i aşa?

Castana.ro

Nu în ultimul rând, fondatorii ne transmit planurilor lor pe care le au pentru anul 2022: "Ne dorim ca oamenii să regăsească valoare şi să se bucure de utilităţile platformei. Ne aşteptăm ca 2022 să aducă un factor 10x pentru activitatea curentă pe site".

Le urăm mult succes cu noul proiect, iar nouă, vânătorilor de preţuri mici - Spor la shopping!


Sursă foto:  
- Colajele au fost realizate în Canva.
- Screenshot-uri de pe Castana.ro
- https://www.facebook.com/ofertecastana


Comentarii

Trimiteți un comentariu