Treceți la conținutul principal

Pun presiune pe curăţenia de primăvară! Kärcher îmi este aliat

E primăvară, iar starea mea de spirit e tot mai bună pe zi ce trece, probabil şi datorită gradelor din termometru care mă ademenesc să petrec din ce în ce mai mult timp pe afară. După ce îmi termin programul la lucru, în biroul improvizat în una dintre camerele casei, mă grăbesc să mai strâng sau să mai curăţ câte ceva prin jurul meu. Nu ştiu alte persoane cum sunt, însă eu când ştiu că se apropie o sărbătoare importantă, prefer să iau fiecare colţişor din casă şi din curte la şters, spălat şi aspirat cu cel puţin o săptămână înainte. Nu îmi place să simt presiunea timpului, dar şi a gândului că în două zile se apropie Paştele şi eu nu mi-am terminat treaba, de aceea prefer să îmi dedic câteva ore în fiecare zi pentru a obţine rezultatele pe care mi le doresc în materie de curăţenie.
Aparat de curatat Kärcher
În ultimii ani, am urmărit cu mare atenţie toate aparatele de curăţat care au apărut pe piaţă pe partea de casă şi grădină. Pe unele le-am achiziţionat pentru că promiteau super-puteri, le-am şi testat, de unele am fost dezamăgită, unele au fost ok, dar nu conform aşteptărilor - parcă le lipsea ceva. Asta până când am ajuns să folosesc aparatele de la  Kärcher - liderul mondial al furnizorilor de sisteme de curățare. Atunci am ştiut care e diferenţa. Nu numai că mă ajută să economisesc timp pe care îl pot folosi pentru relaxare sau pentru alte activităţi, dar mă ajută  să realizez o curăţenie WOW.


De ce prefer aparatele de curăţat Kärcher ?

👉 Calitate made in Germany - peste tot în lume Kärcher este sinonim cu putere şi calitate. Aparatele de curăţat inovatoare sunt realizate în fabricile proprii respectând cele mai ridicate standarde de producţie. Nu am de ce să îmi fac griji în ceea ce priveşte funcţionalitatea şi performanţele lor, asta pentru că produsele sunt verificate 100% înainte de a părăsi fabrica. Deci calitatea se traduce în primul rând printr-o durată de utilizare îndelungată.

👉Puterea inovaţiei - ca inventator al tehnologiei de curăţare cu înaltă presiune, Kärcher este în prezent lider pe piaţa mondială şi este una din forţele motoare ale dezvoltării tehnologiei în industria curăţeniei.

👉 Randament excepţional de curăţare - aparatele de curăţat de la Kärcher se disting prin uşurinţa de îndepărtare a murdăriei, comparativ cu produsele concurente. Eu, de exemplu, atunci când cumpăr un aparat pentru curăţenie, mă aştept să îmi faciliteze munca, nu să mă încurce. Cu  Kärcher, îmi înjumătăţesc timpul alocat treburilor casnice, ba mai mult, putem vorbi de o economie la apă şi la energie electrică cu până la 50%.

👉 eco!efficiency – REALIZEAZĂ MAI MULT, EFICIENT!
Peste 600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare lucrează la produse şi procese din ce în ce mai economice şi mai ecologice folosind cele mai avansate tehnologii pentru proiectare, dezvoltare şi testare, în căutare de şi mai mare eficienţă, durată de viaţă şi protecţie a mediului. 

Kärcher eco!efficiency
Ce înseamnă Kärcher eco!efficiency? Consum de apă redus, nivel de zgomot redus, emisii reduse de dioxid de carbon, eficienţă energetică inteligentă, motoare cu combustie de înaltă performanţă, durată lungă de utilizare a aparatelor Kärcher, filtrarea eficientă a prafului, consum redus de soluţii de curăţare.


Aliatul meu în curăţenie - aparatul de spălat cu presiune K 7 Premium Smart Control 


În materie de curăţenie, mi-am format o oarecare rutină. Încep prima dată să mă ocup de curte, poate şi pentru faptul că pot lucra doar pe lumină, în timp ce în casă, la lumina becului, pot face curat până dimineaţă, dacă este nevoie. Misiunea mea specială de anul acesta, de Paşte, este să mă ocup de curăţenia din curte. Însă totul este atât de simplu când ştii că există aparate de spălat cu presiune. Aşa că, la recomandarea unei cunoştinţe, am deveni posesoarea unui aparat K 7 Premium Smart Control de la Kärcher.

Dar să vă povestesc puţin ce este deosebit la acest aparat de spălat cu presiune din gama Smart Control pentru că este cu siguranţă un zeu al curăţeniei. 

1. Conexiune Bluetooth pentru aplicația Home & Garden
Noutatea absolută este că poate fi conectat cu uşurinţă la smartphone prin Bluetooth, iar eu ca şi utilizator pot beneficia de suport prin aplicația Kärcher Home & Garden, acolo unde pot găsi sfaturi practice și setări pentru multe obiecte și situații de curățare. Ca pont, aplicaţia este disponibilă în App Store şi Google Play. 

2. Modul Boost pentru putere suplimentară pentru a combate murdăria
Cu o putere suplimentară, modul boost crește eficiența de curățare și economisește timp. De asemenea, asigură curățarea în profunzime a murdăriei persistente.

APARAT DE SPALAT CU PRESIUNE K 7 PREMIUM SMART CONTROL

3. Pistol de pulverizare Smart Control și lance de pulverizare Multi Jet 3-în-1
Pistolul de pulverizare G 180 Q Smart Control cu afișaj LCD și butoane pentru reglarea presiunii sau pentru dozarea soluției de curățare și lancea de pulverizare 3-în-1 Multi Jet oferă, de asemenea, control maxim: presiunea este setată direct pe pistolul de pulverizare sau transferată la pistol prin intermediul aplicației. Pe ecranul LCD se poate verifica nivelul de presiune setat, dacă modul boost poate fi activat sau dacă dispozitivul este încă în modul inactiv. 

4. Tambur pentru furtun pentru manevrare confortabilă

    Ce beneficii oferă?

  • Furtunul de înaltă presiune este protejat optim și ocupă puțin spațiu la depozitare.
  • Furtunul este gata de utilizare în orice moment.
  • Centru de greutate scăzut pentru o poziționare sigură, chiar și pe suprafețe înclinate.
APARAT DE SPALAT CU PRESIUNE K 7 PREMIUM SMART CONTROL


Gata cu vorbăria, haideţi la treabă cu mine în curte! 

Ca orice gospodină care vrea să se apuce de treabă, mai întâi de toate îmi suflec mânecile, îmi iau salopeta de lucru pe mine (care culmea, tot în nuanţe de galben şi negru este) şi scot din magazie aparatul de spălat cu presiune K 7 Premium Smart Control de la Kärcher. Inamicul numărul 1? Mizeria din curte! Şi întocmai ca o războinică din Gardienii Galaxiei, trec la atac.

✅ Curăţarea bicicletei şi a maşinii

Întotdeauna când dau startul curăţeniei în curte, încep cu spălatul bicicletei. Zilele trecute chiar am fost plecată în plimbare pe nişte câmpuri, m-a prins ploaia, iar roţile sunt pline de nămol. Aşa că, am nevoie de un suport pentru a fixa bicicleta şi de aparatul de la Kärcher pentru care voi seta presiune medie. În câteva minute, bicicleta mea este ca nouă.

Nici maşina nu rămâne nespălată. Dacă înainte petreceam chiar şi trei ore pentru a o curăţa, acum totul este mai simplu şi distractiv. Cum procedez? Prima dată umezesc maşina cu un strat generos de apă cu detergent pentru ca murdăria să se înmoaie. Apoi, apelez din nou la aparatul meu de spălat cu presiune. După ce tot clăbucul se duce, clătesc maşina şi o las să se usuce în bătaia soarelui. Totul este floare la ureche, în maximum 30 de minute am terminat treaba.

Kärcher aparat de curatat cu presiune

TIPS:

  • Când vă spălaţi maşina, întotdeauna folosiţi duza pentru jet plat, nu pe cea pentru jet rotativ.
  • Staţi la o distanţă de cel puţin 30 de centimetri de maşină.
  • Întotdeauna spălaţi maşina de jos în sus pentru a nu rata vreun loc murdar şi pentru a folosi astfel detergentul cât mai eficient. 

✅Mobilierul de grădină 

Vremea rece a trecut, aşa că este timpul să scot din magazie scaunele şi masa pentru grădină. După atâtea luni de "hibernare", le-a venit şi lor rândul să fie curăţate cu apă şi detergent. Aşa că, după ce le şterg înainte cu o cârpă pentru a lua praful de la suprafaţă, pun în funcţiune aparatul cu presiune de la Kärcher (care permite o curăţare blândă a suprafeţelor din lemn), potrivesc presiunea şi mă apuc de curăţat.

TIPS:

  • Folosiţi un detergent blând care nu afectează suprafeţele.
  • După ce au fost curăţate, suprafeţele din lemn ar trebui acoperite cu un lac protector. Vor fi protejate de intemperii şi culoarea va fi împrospătată.

✅ Aleile şi brâul casei din piatră

Mulţi ani la rând aleile din curte mi-au dat bătăi de cap pentru că pur şi simplu nu reuşeam să le curăţ. Acum, totul ţine de domeniul trecutului, asta pentru că acum reuşesc să îndepărtez murdăria cu ajutorul aparatului de spălat cu presiune. 

TIPS:

  • Înainte să vă apucaţi de operaţiunea propriu zisă de curăţare, stropiţi aleile cu apă şi lăsaţi-o câteva minute să pătrundă. În felul acesta, praful de pe jos dispare şi veţi curăţa mult mai uşor.
  • Mizeria lăsată pe alei de păsări vă dă bătăi de cap? Folosind aparatul de curățare cu apă sub presiune şi detergentul potrivit, nu va mai rămâne nicio urmă!

De asemenea, aparatul cu presiune este ideal şi pentru curăţarea brâului de la casă unde se adună des mizerie şi praf. Fiind din piatră, reuşesc să îl curăţ foarte uşor potrivind presiunea.

Kärcher aparat de curatat cu presiune
✅Curăţarea terasei 

Am o terasă din lemn şi de multe ori m-am chinuit să o curăţ cu un banal furtun de grădină. Terasele făcute din acest material pretenţios necesită o atenţie sporită.  Însă, aparatul cu presiune de la Kärcher mă ajută să îndepărtez orice urmă de mizerie.

TIP: Terasele trebuie curăţate regulat pentru că: vor arăta bine din punct de vedere estetic, lemnul nu devine alunecos, evitaţi răspândirea fungilor.

Şi iată că am ajuns la sfârşitul curăţeniei. În trei-patru ore mi-am terminat task-urile. Acum este timpul să depozitez bine aparatul. Şi vă dau un pont: scurgeți orice urmă de apă din aparat. Cea mai simplă modalitate pentru a face acest lucru este să porniți aparatul din nou, pentru o jumătate de minut, după ce ați îndepărtat furtunul de presiune și ați închis sursa de apă. În cazul situaţiilor când se înregistrează temperaturi scăzute, de exemplu, dacă apa rămâne în dispozitiv și îngheață, forța de expansiune a gheții poate deteriora pompa și garniturile.

Acum că m-am destăinuit în faţa voastră cum decurge o zi de curăţenie în curtea casei mele, aştept şi de la voi informaţii preţioase: ce aparate pentru curăţat folosiţi, ce tips & tricks aveţi pentru diferite zone de curăţare şi nu în ultimul rând, vă invit să aruncaţi un ochi şi pe chestionarul de mai jos pregătit special pentru voi. Nu uitaţi, investiţi cu cap în lucruri cu adevărat utile! Sărbători cu bine să aveţi şi spor la curăţenie!



Sursă foto: 
  • https://www.kaercher.com/ro/home-garden.html 
  • https://www.facebook.com/karcher.ro. 
  • Colajele au fost realizate în Canva
Articol scris pentru SuperBlog Spring 2021. Sponsor: Kärcher

Comentarii