Treceți la conținutul principal

BeKid - aliatul numărul 1 în alegerea produselor potrivite pentru copii

Să fii părinte este un lucru deloc uşor. Meseria de a fi părinte implică multă responsabilitate încă din momentul în care ţi-ai asumat venirea lui pe lume şi o luptă continuă pentru a-i asigura tot ce are nevoie încă de dinainte să se nască. Dacă ai trecut deja prin experienţa de a fi părinte o dată, cu siguranţă îţi va mai uşor la al doilea copil şi vei şti exact de ce are nevoie indiferent de etapa din viaţă în care se află, dar ce faci dacă eşti novice la acest capitol?

Pentru că sunt mulţi părinţi la început de drum care nu ştiu cum şi cu ce să înceapă, în cele ce urmează o să vă prezint un ghid de alegere a produselor pentru copii în funcţie de stadiul de viaţă în care se află. Şi pentru că în orice acţiune pe care o punem la cale, vrem să o realizăm şi să o ducem la bun sfârşit, avem nevoie de un aliat, ei bine, ajutorul meu de astăzi este BeKid.ro - unul dintre cei mai importanţi furnizori din România de produse pentru copii.

I. Vine bebe... cum te pregăteşti încă de la aflarea veştii că vei fi părinte

1. Articole necesare pentru mămici

  • Procurarea materialelor informative
Pentru că venirea pe lume a bebeluşului implică mult studiu, viitorii părinţi pot începe cu documentarea. Trebuie să ştiţi că există DVD-uri care conţin cursuri prenatale pentru gravide şi cursuri de puericultură pentru tătici. Astfel, urmărindu-le, mămicile vor învăţa: ce analize trebuie să facă în perioada sarcinii, ponturi legate de vestimentaţie şi igienă, despre importanţa sportului, despre alimentaţie şi surplusul de kilograme acumulate în perioada sarcinii, dar şi detalii legate de travaliu,  igiena bebeluşului sau care este rolul tatălui în primele zile acasă. Pentru toate există un început, iar aceste cursuri pot fi de un real ajutor pentru aflarea unor informaţii de bază.
  • Haine pentru gravide şi alte lucruri necesare
Este indicat ca viitoarele mămici să se pregătească din timp şi să îşi cumpere tot ce au nevoie cu câteva luni înainte de venirea pe lume a copilului pentru că perioada imediat următoare după naştere va fi o perioadă solicitantă şi e mai bine să planificaţi totul din timp, în linişte. Astfel, ar trebui să aveţi un stoc semnificativ de cămăşi de gravidă, sutiene speciale pentru alăptat şi tampoane absorbante pentru sâni. De asemenea, o centură abdominală postnatală ajută la întărirea musculaturii contribuind la recăpătarea formei de dinainte de sarcină.

  • Pernă pentru gravide şi alăptare
Rămâne să ne imaginăm cât de dificil este somnul unei gravide mai ales după ce începe să ia în greutate şi burtica prinde din ce în ce mai mult contur. Mutatul de pe o parte pe alta devine din ce în ce mai greoi şi nu se mai poate odihni îndeajuns din cauza disconfortului, iar odihna joacă un rol important în dezvoltarea armonioasă a copilului. Pernele pentru alăptat de la BeKid sunt dintre cele mai variate, iar graţie dimensiunilor generoase şi a formei ergonomice imită perfect conturul corpului uman. Aceste perne oferă un suport optim pentru burtică, spate, cap, gât, umeri și picioare, iar ele pot fi folosite nu doar în timpul somnului, ci şi ca suport perfect de relaxare și confort în timpul cititului, statului la televizor, lucrului la laptop, alăptării și îngrijirii bebelușului.
  • Jurnal pentru gravide
Dacă doriţi să păstraţi pentru totdeauna amintirile legate despre cum a decurs sarcina pe parcursul celor trei trimestre, dar şi despre marea întâlnire cu bebeluşul, un jurnal este tot ce aveţi nevoie. Cu siguranţă peste ani copilul va rămâne impresionat de întregul lui parcurs până la venirea pe lume şi va aprecia fiecare cuvânt scris în jurnal sau ecografie încă de pe vremea când arăta ca un bob de mazăre.

2. Haine pentru bebe şi produse de igienă
Body-urile, căciuliţele, ciorăpeii nu ar trebui să lipsească din garderoba unui nou născut. Având în vedere că într-o zi copilul poate fi schimbat chiar şi de trei-patru ori, acesta are nevoie de multe hăinuţe, mai ales în primele luni de viaţă când creşterea lui este accentuată. În general, se recomandă doar produse moi, din bumbac, pentru că pielea bebeluşilor este sensibilă şi predispusă la dermatite. 

De asemenea, în ceea ce priveşte igiena celui mic, nu ar trebui să vă lipsească din casă scutece (rezerve serioase!), biberoane, suzete, şerveţele umede, şampoane speciale pentru bebeluşi, creme pentru iritaţii, aleze, un cântar pentru măsurarea greutăţii, un termometru, prosoape de baie sau un aspirator nazal pentru curăţarea căilor nazale.

3. Amenajarea camerei copilului

Din momentul în care ştii cu exactitate sexul copilului, lucrurile încep să prindă contur şi te poţi apuca de amenajat camera copilului. Pe lângă faptul că vei începe să decorezi pereţii în nuanţe de roz, albastru sau altă culoare pe care o consideri potrivită şi să alegi perdele cu tematică Disney, o mare atenţie trebuie oferită mobilierului. 

Pătuţul este unul dintre cele mai importante piese care nu trebuie să lipsească din micul univers al copilului. Pe lângă siguranţa pe care fiecare părinte şi-o doreşte pentru noul născut, alt aspect care ar trebui avut în vedere pentru a face economie (mai ales că la această categorie chiar sunt variante şi se poate!) este achiziţionarea unui pătuţ cu un design modern, transformabil, practic şi util. Transformabil? Da! Cum ar fi să cumpăraţi un pătuţ care poate fi folosit de la 0 luni până la adolescenţă? Sau cum ar fi ca acelaşi pat să poată fi folosit pe post de birou? 

De asemenea, în multele momente când bebe va începe să plângă, va trebui să găsiţi diferite metode să îl calmaţi şi să îl adormiţi. Ei bine, există paturi prevăzute cu sisteme silenţioase de legănare care vor linişti bebeluşul. Şi asta nu e tot. Mulţi părinţi, din dorinţa de a economisi spaţiu, caută mobilier cu dublă sau chiar triplă întrebuinţare. Sertarele încorporate în mobilierul patului pot servi la depozitarea scutecelor, a hăinuţelor, accesoriilor şi jucăriilor copilului. 

Cum ar fi să găsiţi patul ideal, cu toate aceste întrebuinţări incluse? Nu pot să spun decât că există! Pătuţurile pentru copii de pe site-ul BeKid sunt dintre cele mai variate - din lemn (fixe) sau pliabile, nu rămâne decât să îl alegeţi pe cel mai potrivit.

II. Bebe a venit. Top 3 articole pe care trebuie să le ai în casă! Cum le alegi?

Odată cu venirea pe lume a copilului încep și lungile plimbări: în parc, la cunoștințe, în drumeții și excursii. Cum facilităm transportul copilului astfel încât de fiecare dată să fie în siguranță?

1. Căruciorul - vehiculul de bază al copilului

Când vine vorba de alegerea căruciorului, părinții ar trebui să pună preț pe calitatea materialelor și de ce nu, pe un design elegant. Roțile trebuie să fie rezistente pentru a face față obstacolelor zilnice, iar dacă vă doriți un rulaj extrem de silențios, util când doarme bebelușul, un cărucior cu roți prevăzute cu rulmenți este soluția. De asemenea, un cărucior cu o frână cu pedală pentru blocarea roților este absolut necesar pentru a evita orice incident neplăcut.

Un alt lucru pe care ar trebui să îl luați în considerare atunci când cumpărați un cărucior este să fie practic, ușor de manevrat, pliat și depozitat - în felul acesta îl puteți lua peste tot în călătoriile cu avionul. Dacă veți dori să vă plimbați mergând la cumpărături, un coș situat în partea inferioară a căruciorului vă poate salva de la căratul plaselor.

2. Scaun pentru maşină - pentru călătorii în siguranță

Odată cu primul copil, părinţii trebuie să dezvolte simţul responsabilităţii şi să pună întotdeauna siguranţa copilului pe primul plan. Copiii nu se țin în brațe, ci trebuie așezați într-un scaun pentru maşină complex, cu spatele la direcția de mers a mașinii pentru copiii de până la 9 luni și să fie legați cu centuri de siguranță. De asemenea, scaunul trebuie să fie confortabil, sigur și să asigure o bună fixare a copilului în el. Atunci când faceți o astfel de investiție este bine să verificați dacă o să fie bun și peste ani fiindcă sunt scaune care pot fi folosite timp îndelungat.

Scaunele auto pentru copii de la Kiwy vă oferă siguranţă pentru copilul dumneavoastră şi le puteţi alege în funcţie de greutatea lui şi în funcţie de vârsta pe care o are.

3. Marsupiu pentru bebeluși

Marsupiul este un obiect absolut necesar și practic, o modalitate de a rămâne conectată cu micuțul tau și de a-l simți aproape. La prima vedere poate părea inconfortabil, dar nu vei simţi niciun disconfort deoarece greutatea bebelușului este distribuită corespunzător. Vei avea mereu mâinile libere și vei putea desfășura diferite activități în timp ce îți porți copilul. De asemenea, specialiștii susțin că purtatea bebelușilor în marsupiu ajută la ameliorarea colicilor.

Atunci când alegeți marsupiul potrivit, trebuie să vă gândiți la cel mai important aspect: siguranța. Suportul pentru gât și cap trebuie verificat cu mare atenție pentru că dacă nu este folosit cum trebuie se poate ajunge la sufocarea bebelușului. Un alt aspect important este să vă orientați asupra unui marsupiu fabricat din bumbac - este un material mai sigur și moale pentru pielea sensibilă a celor mici.

III. Timpul trece, bebe creşte. Cum contribuim la şi în formarea lui

1. Premergătorul - primii paşi în explorare

Premergătorul este un dispozitiv cu roţi destinat copiilor care pot sta singuri în şezut şi care nu au învăţat încă să meargă fiind indicată folosirea lui în intervalul 6-15 luni. Micul dispozitiv susţine greutatea copilului şi îi oferă libertatea de a se mişca de unul singur atingând cu picioarele podeaua. Scopul folosirii lui este unul destul de clar şi anume acela de a-l ajuta să meargă în picioare. 

Dar cum îl alegem? Ei bine, aici trebuie luate în considerare anumite aspecte pentru a avea certitudinea că premergătorul este sigur:

✅Premergătorul trebuie să fie stabil, să nu se răstoarne singur;

✅Roţile să fie calitative. Se recomandă din cauciuc sau silicon;

✅Greutatea suportată să fie cât mai mare;

✅Scaunul să fie reglabil în funcţie de înălţimea copilului, în felul acesta se poate adapta etapelor lui de creştere;

✅Husa să fie dintr-un material de calitate astfel încât copilul să nu transpire şi să fie detaşabilă pentru a se spăla - în felul acesta microbii nu vor rămâne impregnaţi în ea;

✅Pentru a atrage atenţia copilului, un premergător cu centru de activităţi colorat poate fi o soluţie bună.


2. Cărţile pentru copii - cum ajută ele în dezvoltarea intelectului celor mici

Cărţile contribuie la şi în formarea caracterului copiilor, a personalităţii lor şi îi ajută să îşi învingă temerile, iar părinţii ar trebui să le insufle pasiunea pentru ascultat, în primă etapă, încă din primii ani de viaţă. Aşadar, la ziua de naştere a copilului, de sărbători sau alt moment oportun când vreţi să îi cumpăraţi un cadou, strecuraţi şi câte o cărticică. 
Un alt avantaj este că ele ajută în consolidarea relaţiei părinte - copil. În primele luni de viaţă puteţi să îi cumpăraţi bebeluşului cărţi care conţin activităţi de unde poate învăţa în timp formele, cifrele,  cum arată diferite animale şi vehicule.

În loc de concluzii...

Alegerea produselor pentru copii nu este un lucru uşor, de aceea este nevoie de multă documentare şi de găsirea unui aliat de încredere, un site cunoscut şi cu review-uri multe şi pozitive, de unde puteţi să comandaţi tot ce vă trebuie pentru cel mai mic. 

Dacă vă doriţi să găsiţi mai multe categorii de produse pe acelaşi site: hăinuţe pentru copii, jucării, cărţi, scaune pentru maşină, cărucioare, pătuţuri pentru copii şi multe altele, BeKid răspunde afirmativ la toate cerinţele pe care le aveţi. Este mult mai uşor şi confortabil să găsiţi toate produsele în acelaşi loc decât să fiţi nevoiţi să căutaţi pe mai multe site-uri în acelaşi timp. 

De asemenea, ca o concluzie la concluzie, în ceea ce priveşte alegerea produselor pentru copii, acestea trebuie să ofere siguranţă copilului, să fie făcute din materiale rezistente, să nu aibă colţuri ascuţite care îl pot răni şi să corespundă nevoilor pe care le are copilul în respectiva etapă din viaţă în care se află.


Sursă foto: BeKid.ro, pagina de Facebook BeKid. Colajele au fost realizate în Canva
Articol scris pentru SuperBlog2020, Autumn Edition. Sponsor: BeKid.ro

Comentarii