Treceți la conținutul principal

Totul sau nimic

Pe lumea asta există cuvinte care îți mângâie sufletul și care te fac să te simți cel mai deosebit om de pe pământ. De cealaltă parte, există și cuvinte care dor, spuse la voia întâmplării, din nervozitate sau chiar cu intenție.

Sunt momente când ne simțim cei mai importanți oameni de pe pământ atunci când suntem înconjurați de oamenii dragi, de căldura și dragostea lor. Sau... ajungem la un moment dat, din prea multă încredere și prea mult suflet pus în tot, să ne mințim singuri și adevărul să fie altul decât cel în care credem noi. În fond... fiecare oferă atât cât simte, cât crede, cât este în stare. Și aproape de fiecare dată cineva are de pierdut din povestea asta. Cel care dăruiește din plin rămâne cu un gol în suflet și cu întrebări la care nu va obține răspunsuri prea curând, poate doar odată cu trecerea timpului (în cel mai fericit caz), însă cel care se va implica mai puțin va fi capabil să o ia din nou de la capăt fără prea multe regrete.

Noi, oamenii, suntem atât de diferiți. Unii se stresează, alții mai puțin sau chiar deloc, unii sunt răbdători și calmi, alții din contră, nu pot avea stare, unii acordă prea multă atenție detaliilor, alții trec peste ele. Ne agităm din orice. Suntem mai mult triști decât veseli. Ne refugiem în problemele zilnice și ne neglijăm sufletul și dorințele. Ne concentrăm prea mult asupra unor lucruri care nu merită în timp ce fericirea trece pe lângă noi. Ignorăm oportunități cu care nu ne mai întâlnim niciodată. Dăm cu piciorul șansei de a cunoaște oameni care ar putea să facă schimbări în bine în viața noastră. Gândim prea puțin înainte de a ne apuca de un lucru și de cele mai multe ori gafăm. Toată viața încercăm să avem încredere în oameni, dar oare mai putem avea încredere după ce suntem dezamăgiți?

Totul are o cursivitate, iar viața își urmează pentru fiecare dintre noi firul. Ne naștem să descoperim și să cunoaștem. Devenim apoi călători pe niște tărâmuri necunoscute, iar până la sfârșitul vieții misiunea noastră este să descoperim secretul fericirii. Iar atunci când suntem siguri că în sfârșit am aflat ce e cu ea... se face nevăzută și... dispare! Exact ca într-un vis când cineva trage de tine să te trezești și totul revine la realitate! Da, e aceeași realitate pe care ai trăit-o ieri, pe care o trăiești azi și pe care o vei trăi mâine!


Comentarii