Treceți la conținutul principal

Momente

Sunt momente când aștepți cu nerăbdare să vină mai repede noaptea, să pui capul pe pernă, să închizi ochii și să uiți tot ce s-a întâmplat în ziua respectivă. Sau dimpotrivă, momente când vrei să oprești timpul în loc. Măcar pentru câteva secunde. 
Sunt momente în viața noastră când ne întristăm la gândul că nu putem trăi la infinit clipele care ne-au făcut inima să râdă, și oricât de mult ne-am dori să se repete, oricât de mult am cere un bis, nu e posibil. 
În fiecare clipă din existența noastră trăim momente. Mai triste sau mai vesele, sfaturi, îndemnuri, povețe, povești, lecții de și despre viață, momente care, într-o fracțiune de secundă, se transformă în amintiri. Amintiri despre care îți vei aminti mereu. Azi, mâine, peste o lună sau peste câțiva ani. Amintiri despre care vei vorbi cândva sau pe care le vei păstra acolo, undeva, într-un colț al sufletului tău.
Sunt momente când ai de ales. Mergi pe același drum sau pui punct și o iei de la capăt? Alegi să arăți și celor din jurul tău că ești trist sau preferi să maschezi tristețea afișând pe chip un zâmbet care nu-ți dă de gol adevărata stare de spirit? Preferi să fii un învins sau încerci să te lupți chiar și cu morile de vânt? 
Sunt momente când găsești fericirea pe neașteptate, în cele mai simple și mărunte lucruri. Dar sunt și momente când trebuie să lupți pentru a fi fericit. 
Mai există momente când ceea ce obții nu este în concordanță cu ceea ce ți-ai fi dorit, iar ceea ce primești nu e direct proporțional cu ceea ce oferi. 
Și totuși... Nimic nu durează o veșnicie, totul e trecător. Dar mai știu un lucru... am învățat să nu-mi pun fericirea în ceva ce nu merită!


Comentarii