Treceți la conținutul principal

Ce se ascunde în spatele fiecărei femei puternice?


Se ascund lucruri pe care nimeni nu le poate intui dacă ea nu le spune sau dacă nu le face văzute. Se ascund cuvinte nespuse, victorii și eșecuri nenumărate. Se află gânduri pe care nu le-a împărtășit niciodată, greșeli pe care nu le-a mai putut repara și pentru care a plătit cu propriile-i lacrimi amare. Iubiri ascunse, imposibile, dureroase, trecătoare, dar care încă se oglindesc în sufletul ei. Persoane cu care și-a încheiat socotelile, ființe pe care le-a lăsat în urmă, dar pe care încă le poartă în gândul ei. 
În spatele unei femei puternice se ascund umbrele celor care au rănit-o și dezamăgit-o, cei din vina cărora și-a pierdut pentru scurt timp încrederea în sine, dar și în cei care o înconjoară. Uneori gesturile, atitudinea și comportamentul celor din jurul ei au pus-o la grea încercare. S-a ambiționat să meargă mai departe deși vocea din interiorul ei o ruga să se oprească. A spus de multe ori rămas - bun, rămas - bun care s-a transformat mai târziu în Adio. A suferit pierderi irecuperabile, cu fiecare persoană pe care a lăsat-o în urma ei și-a pierdut o parte din suflet. 
A iubit de puține ori. A pierdut de multe ori. A sperat cu fiecare părticică din corpul ei. A luptat cu înverșunare. N-a renunțat niciodată. A plâns cu lacrimi amare. A câștigat și s-a recâștigat pe ea însăși. 
O vezi de multe ori pe stradă. Zâmbește. Nu schițează nici un semn. Nu dă de gândit că ar suferi. E o persoană cu zâmbetul larg pe buze, are mersul apăsat, știe exact ce vrea. E sinceră, doar că nu vrea să-și împărtășească durerea. De fiecare dată îți dă un sfat atunci când ai nevoie. Râde, deși în sufletul ei se dau bătălii crunte. A sperat mereu, speră și... va spera. Nu e o optimistă convinsă, dar niciodată nu și-a pierdut încrederea. Persoanele care au trecut prin viața ei și-au lăsat adânc amprenta. Unele au rănit-o. Altele au făcut-o să râdă în hohote. Au făcut-o fericită. Au făcut-o să se simtă un copil. Au făcut-o să simtă că trăiește!
Asta e Ea, femeia puternică. Femeia care ar muta munții din loc pentru a fi fericită. Uneori, nici măcar ea nu știe cât este sau cât poate să fie de puternică. Se redescoperă în fiecare zi prin greșelile pe care le-a făcut ieri! Și continuă... continuă să spere!



Comentarii

  1. Mi-a atras atentia titlul postarii si, citind, inevitabil mi-am adus aminte de un adevar: "Teama noastră cea mai mare nu este că nu suntem la înălţimea unei situaţii. Cea mai mare teamă a noastră este că suntem cumplit de puternici. De lumina noastră ne temem, nu de întuneric." (Nelson Mandela)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, Adina. Suntem mult mai puternici decat constientizam!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu