Treceți la conținutul principal

DRUMURI

    Ce înseamnă întreaga noastră existență? Multe drumuri, drumuri lungi și întortocheate, cu multe străzi, multe intersecții, multe bariere, multe hopuri, căi cu un singur sens, rute ocolitoare. Vorbim de drumuri drepte, drumuri prăfuite care nu duc nicăieri, căi lungi și obositoare, drumuri bătătorite de trecerea timpului sau drumuri-labirint în care ne pierdem căutând cu disperare o cale de ieșire. Principalul meu obiectiv a fost să străbat toate aceste străzi luând deciziile cele mai bune. Recunosc, cel mai tare m-au încurcat intersecțiile. Sunt atât de multe! Pe ce drum să o iau? La dreapta? Sau poate la stânga? Să merg drept înainte? Poate trebuie să mă întorc! De multe ori a trebuit să analizez foarte bine ce vreau, tocmai pentru a alege drumul cel bun. Te gândești că acestea se vor rări după o anumită perioadă, dar mergând tot înainte ele continuă să apară. Și din nou ești pus în postura de a face o altă alegere.
      Mi s-a întâmplat de "n" ori să amețesc învârtindu-mă în cerc. Am străbătut multe tunele în speranța că voi găsi calea cea mai simplă și mai ușor de parcurs pentru a ajunge la capătul labirintului. M-am umplut de praf în încercarea mea de a străbate drumuri uitate și prăfuite de timp. De multe ori mi-am pierdut răbdarea în fața unor bariere care nu s-au mai ridicat. Am sperat că drumurile închise mă vor atenționa spre ce eșec mă îndrept. Uneori am reușit să ocolesc prăpăstiile, alteori am picat în abisul lor și de fiecare dată am reușit să ies la suprafață. Am mers de multe ori cu inima deschisă, cu viteze mari, poate în căutarea adevărului, a fericirii, apoi am încetinit, conștientă de pericolul ce mă urmărește.
     Acum pornesc din nou la drum cu inima ușoară ca picătura de ploaie. De această dată nici o adiere de  vânt nu poate să-mi pună piedică.


Comentarii